Docenten

Deel deze pagina

ESTA MANERA werkt met vaste docenten met jarenlange ervaring. Zij hoeft geen docenten ‘in te huren' voor bijvoorbeeld hogere lesniveaus. Door de voortdurende feeling met de cursisten en hun vorderingen sluiten alle cursussen zowel qua methodiek als qua inhoud naadloos op elkaar aan. Docenten van het Cursushuis zijn officieel partner van Gigant en dienen hiertoe onder meer over aantoonbare ervaring en deskundigheid met/op hun leergebied te beschikken, alsook een 'verklaring omtrent het gedrag' (VOG) te overleggen.

FRANK volgde zijn dansopleiding bij tal van dansscholen en -docenten. Hij gaf verschillende (promotie-)optredens en demonstraties; zowel in Nederland als in het buitenland. Kenmerkend voor Franks stijl is de Cubaanse invloed die, toegevoegd aan de variaties vanuit de cross-body-leads die de de Los Angeles-style typeren, de dans een puur en origineel karakter geeft. Frank is de enige docent in de regio die zowel de internationale stijl van ‘left foot forward' als die van ‘breaking on 1' toepast en daarmee salsa in haar meest pure en veelzijdige vorm doceert waardoor de cursisten van ESTA MANERA - zelfs na één cursus al - met iedereen, overal ter wereld kunnen salsadansen. Meer over Frank.

MARIA danst al sinds haar vroege jeugd, van street dance tot klassiek ballet. Sinds 2011 is zij actief in salsa en aanverwante dansvormen. Haar passie voor de dans uit zich zowel in gracieuze en vrouwelijke bewegingen als het geduldig en nauwgezet overdragen daarvan. Na enkele jaren bij een collega dansschool te hebben geassisteerd, deelt Maria vanaf 2021 haar ervaring en enthousiasme met ESTA MANERA.

LANE (je spreekt haar naam uit als: 'Lannie') groeide op in een wereld van Zuid-Amerikaanse muziek en dans. Na jarenlang op plezierige en zorgzame wijze als vaste assistente te hebben gefungeerd, is zij in de komende periode op flexibele(r) basis beschikbaar. Lane is vanuit haar Brazilliaanse roots, naast Salsa, liefhebster van o.a. Samba, Lambada, Zouk en Forró.

MAAIKE ontopte zich als cursiste bij ESTA MANERA razendsnel tot een 'prima salséra' en ontwikkelde zich tot een uitstekende lesassistente. Jarenlang hielp zij nauwgezet en met veel plezier en geduld bij de lessen in Deventer met het voordoen en uitleggen van de danspasjes. En ook in Apeldoorn assisteert zij af en toe in de les of bij een workshop op één van de maandelijkse salsa party's.

LINDA viel als guest dancer op bij ESTA MANERA en assisteert sindsdien - daartoe gevraagd - met veel enthousiasme bij de Rueda de Casino- en Bachatalessen en/of als invalster in de 'gewone' (salsa) lessen. 

Naast het assisteren in de lessen zijn de assistentes van ESTA MANERA  behulpzaam bij inschrijvingen en als aanspreekpunt voor algemene onderwerpen met betrekking tot de dansschool.