Cursus

Deel deze pagina

Salsa is plezier en ontspanning! En een prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Op professionele wijze en via een uniek lesprogramma brengt dansschool ESTA MANERA het plezier van salsa - en alle aanverwante dansstijlen - over op cursisten uit Apeldoorn en de wijde omtrek. De lessen worden sinds 2021 gegeven in Gigant (voordien in 'het kerkje' in voormalig Artcafé SamSam; meer info daarover: klik hier.)

Salsa les in Gigant in Apeldoorn

Salsa leer je niet in één dag. Dat is onmogelijk. Je hebt er een gestructureerd lesprogramma voor nodig met duidelijke uitleg, deskundige begeleiding en voldoende oefengelegenheid. ESTA MANERA biedt dat.

Salsa cursus in Apeldoorn - Gigant

Al sinds de beginjaren 2000, ver voordat de gevestigde (stijl)dansscholen zich hiervoor interesseerden, doceert zij salsa – en alle overige dansen die hieronder vallen – in hun pure en originele vorm. Daarmee is Esta Manera de meest gespecialiseerde salsa dansschool in de regio. En dat is maar goed ook want salsa is heel wat anders dan bijvoorbeeld (‘latin’) ballroom dansen. Zo kent de salsa geen beginpas waardoor de danser veel meer in zijn centrum beweegt. Bij salsa zijn de (juiste) gewichtsverplaatsingen erg belangrijk en wordt er niet ‘geprogrammeerd’ gedanst.

De cursus bestaat uit 15 lessen van een vol uur (inclusief een eventuele gratis proefles) op, naar keuze, dinsdag- of woensdagavond in GIGANT in Apeldoorn. Een eventueel gemiste les kan worden ingehaald in dezelfde lesweek. Er worden twee cursussen per jaar gegeven. Er zijn geen lessen in de schoolvakanties.

Salsa danslessen in Apeldoorn en Deventer met dansschool Esta Manera

Om met een salsacursus te beginnen hoef je geen danservaring te hebben. Iedereen - jong en oud, met of zonder (dans)partner - is van harte welkom. Je hebt geen speciale kleding of schoenen nodig. Eerst leer je om op een meer natuurlijke manier te bewegen op muziek. Aan het eind van de beginnerscursus kun je met iedereen, overal ter wereld Salsa (en Merengue en Bachata) dansen. In de lessen wordt regelmatig van danspartner gewisseld, maar voor (dans)paren wordt gezorgd dat er ook veel met elkaar gedanst wordt.

Salsa - iedere lesavond is een feestavond

Op iedere lesavond - dinsdag en woensdag - is er direct na de lessen nog gelegenheid om even lekker te gaan vrijdansen en/of de lesstof te oefenen. En natuurlijk om gezellig bij te kletsen met mede cursisten. Daardoor is het na de lessen ook altijd erg gezellig in het Gigant café. Veel cursisten komen meerdere avonden per week om van de unieke sfeer te genieten. 

Voor lesdata en -tijden: zie lesrooster. Lees meer over de activiteiten en het aanbod van Gigant.

Salsa, Merengue, Bachata en Kizomba bij dansschool Esta Manera in Apeldoorn en Deventer

Beginners: Voorafgaand aan de nieuwe cursussen worden op één of meer avonden gratis proeflessen gegeven in Gigant. Op deze avonden is er - vrijblijvend - gelegenheid om in te schrijven. Deelnemers aan een proefles krijgen € 10,- korting op het lesgeld en betalen dan slechts € 169,- voor de gehele cursus van 15 lessen van een vol uur (inclusief proefles). De gratis proeflessen worden aangekondigd op deze website. Vooraf aanmelden voor een gratis proefles is niet nodig. Je kunt alleen komen of met een (dans)partner en/of vrienden.

Salsa dansen dansles salsacursus salsales salsa cursussen

Een salsa cursus 'op maat' met je eigen vrienden of collega's. Ook dat is mogelijk bij ESTA MANERA. Met korting tot wel 50%. Interesse? Neem contact op!

Salsa cursus in Gigant in Apeldoorn

Iedere lesavond is een avondje uit: lekker ontspannen en weg van alledaagse stress en beslommeringen. Naast heel veel gezelligheid biedt Esta Manera in haar cursussen lesstof die qua niveau aansluit bij wat internationaal aan maatstaven wordt gehanteerd. Een cursus ‘Gevorderd’ bijvoorbeeld, is bij Esta Manera ook écht: gevorderd. Want het is natuurlijk ook de bedoeling om via de cursus vooruitgang te boeken in het salsadansen.

Voor elk wat wils

Salsa danscursussen voor beginners en gevorderden in Apeldoorn

Plezier staat voorop. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om goed te leren dansen. Esta Manera wordt regelmatig gevraagd om evenementen of speciale gelegenheden op te luisteren met cursisten/dansers uit eigen gelederen. Ook worden haar cursisten regelmatig gevraagd om via dansdemonstraties de activiteiten van collega dansscholen te promoten of om - zelfs na korte tijd al - lessen te geven (of daarbij te assisteren) bij collega dansscholen.

Salsa cursus in Gigant Apeldoorn

De lessen van salsa dansschool ESTA MANERA worden sinds 2021 gegeven in het Cursushuis van Gigant in hartje centrum van Apeldoorn (Nieuwstraat 377). Er kan 's avonds gratis worden geparkeerd vanaf 50 meter loopafstand (Asselsestraat/Paslaan/Mathilde Wiboutstraat). Natuurlijk kun je ook altijd (betaald) parkeren in de nabije Q-park garage aan de Museumsteeg. 

Salsa cursus dansen danscursus dansles Apeldoorn Deventer beginners gratis proefles

Naast Salsa wordt in de cursussen bij ESTA MANERA aandacht besteed aan alle overige Zuid Amerikaanse dansen die je op salsa feesten tegenkomt, zoals de (danstechnisch eenvoudigere) Bachata en Merengue en de Montuno, Boléro en Cha-Cha-Cha. Ook komt Rueda de Casino (salsa-dansen in een kring waarbij steeds van partner wordt gewisseld) aan bod, evenals uitvoerige aandacht voor ‘styling’. Daardoor is het voor cursisten van ESTA MANERA niet nodig om hiervoor (elders) extra cursussen te volgen.

Lane en Frank - Salsa in Artcafé SamSam, Apeldoorn

ESTA MANERA werkt met vaste docenten met jarenlange ervaring. Zij hoeft geen docenten ‘in te huren' voor bijvoorbeeld hogere lesniveaus. Door de voortdurende feeling met de cursisten en hun vorderingen sluiten alle cursussen zowel qua methodiek als qua inhoud naadloos op elkaar aan. Docenten van het Cursushuis zijn officieel partner van Gigant en dienen hiertoe onder meer over aantoonbare ervaring en deskundigheid met/op hun leergebied te beschikken, alsook een 'verklaring omtrent het gedrag' (VOG) te overleggen.